Infographics

Infographics

Maak je verhaal visueel

Hoe krijg je een grote hoeveelheid complexe informatie toch helder en overzichtelijk bij de doelgroep? Natuurlijk kunnen de schrijfspecialisten van Stijlmeesters dit voor je op papier zetten, maar soms kan de toevoeging van beeld jouw boodschap nog duidelijker maken. Daarom vertalen we jouw content ook naar overzichtelijke en visueel aantrekkelijke infographics.

Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele weergave van jouw informatie. Vaak is dit een combinatie van tekst, illustraties en grafieken. Wil je bijvoorbeeld veel informatie delen, bepaalde cijfers of percentages uitlichten of complexe informatie begrijpelijk maken, dan kan een infographic uitkomst bieden. Hiermee wordt jouw boodschap hiermee niet alleen overzichtelijker, maar ook veel aantrekkelijker voor de lezer.

Welke informatie in een infographic?

In een infographic kun je vaak veel meer informatie verwerken dan wanneer je het verhaal volledig zou uitschrijven. Voor ISSO maakten we bijvoorbeeld een infographic waarin door middel van een visueel stappenplan duidelijk wordt welke route een EPA-W en EPN-W adviseur moet afleggen wanneer hij/zij vakbekwaam EP-adviseur wil worden. Maar een infographic kan ook dienen als montagehandleiding. Dit realiseerden we voor Recornect, een bedrijf dat zich specialiseert in de-escalerende hightech oplossingen voor onder andere de psychiatrie.