Content- en pr-campagne

Content en PR

Resideo zegt je misschien niet zo veel. Toch is de kans groot dat er een product van dit bedrijf bij jou thuis hangt. Dit internationale bedrijf zit namelijk achter Honeywell Home-producten, waaronder thermostaten, zoneregelingen voor vloerverwarming en -koeling en diverse andere regelsystemen. 

Voor Resideo voeren wij een doorlopende content- en pr-campagne uit. Uit de wekelijkse meeting met de markteringmanager rollen diverse opdrachten waaronder contentmanagement, mediamonitoring en mediaplanning. Voor dat laatste plannen we niet alleen de uitingen bij de diverse mediapartners in, we schrijven ook de artikelen, reportages, nieuwsberichten en nieuwsbrieven.

De klantvraag

In de afgelopen decennia heeft Resideo de thermostaat uitgebreid geïnnoveerd, waardoor zij nu meerdere modellen en uitvoeringen aanbiedt. Met als paradepaardje de evohome, de bedrade en draadloze thermostaat waarmee de bewoner de temperatuur in elke ruimte apart kan regelen. Maar Resideo biedt meer producten, en ook een breder assortiment dan alleen thermostaten.
Om al die producten, maar vooral de functies en ervaringen met al die producten, onder de aandacht te brengen, wil Resideo de verhalen bij die producten vertellen. Daarvoor is het bedrijf bij de storytellers van Stijlmeesters aan het juiste adres.
We leggen contact met media en verzorgen de inkoop van media-exposure in verschillende magazines of op digitale platformen.

Onze aanpak

In de afgelopen jaren bezochten we meerdere installateurs die we vervolgens uitgebreid aan het woord lieten over hun ervaringen en ideeën bij de producten van Resideo. Dit resulteerde in mooie artikelen, korte berichten, nieuwsbrieven maar ook video’s en foto’s die we via meerdere media konden publiceren. Naast de productie van al deze content en de commerciële uitingen die we samenstelden, verzorgen wij voor Resideo ook het contentmanagement.

In nauw overleg met de marketing- en communicatiemanager van Resideo bespreken we wekelijks in een korte sessie de wensen en doelen voor de komende periode. Op basis hiervan maken we een mediaplanning die onze contentmanager invult en uitvoert. Zij legt daarvoor contacten met de verschillende media die voor Resideo interessant zijn en verzorgt eventueel de inkoop van media-exposure in de verschillende magazines of op de digitale platformen. Daarnaast monitoren we na publicatie ook de statistieken en verwerken dit in een pr-rapportage. Zo meten we direct het bereik en de waarde van diverse publicaties en advertenties.

Het eindresultaat

Door de combinatie van contentmanagement en contentproductie kunnen we Resideo op een zeer effectieve wijze helpen bij publicaties in de media. Via een online contentplanning, die we steeds voor enkele maanden vooruit samenstellen, weten onze ‘storytellers’ precies welke artikelen, berichten en beeldmateriaal zij moeten maken. Onze contentmanager ziet in één oogopslag wat de aanleverdata, specificaties en deadlines zijn, zodat zij kan zorgen dat elk medium op tijd zijn desbetreffende content ontvangt. Zo hebben wij in korte tijd een perfect op elkaar ingespeelde combinatie gevormd die Resideo helpt om de verhalen naar haar klanten over te brengen.

"Stijlmeesters is een betrouwbare partner bij wie wij al onze vragen neer kunnen leggen, van mediaplanning en contentmanagement, tot teksten en video's. De fijne communicatie en toewijding aan kwaliteit maken de samenwerking compleet!" Martin Roozendaal Communicatiemanager Resideo