Een nieuwe ervaring

Op avontuur met alpaca’s

Stel je voor: wandelen met alpaca’s in de Nederlandse polder! Een ervaring die voor iedereen in ons team compleet nieuw was. Toch kregen wij deze unieke kans aangeboden door Vera van der Wagt, onze voormalig afstudeerder. Samen met haar ouders beheert zij Alpaca-World Brielle. Daar kun je, zoals de naam al doet vermoeden, meer dan 60 schattige Alpaca’s zien en ook met deze dieren gaan wandelen! Om haar afstuderen te vieren, nodigde Vera ons uit voor een origineel uitje met deze bijzondere dieren.

Ieder een eigen alpaca

Op een mooie herfstmiddag verzamelden we op de alpacaboerderij in Brielle. Daar ontmoetten we Vera die samen met haar vader al bezig was om de wandeling met de alpaca’s voor te bereiden. Onze eerste impuls, om de dieren meteen te aaien, bleek niet zo’n goed idee. Vera waarschuwde ons dat sommigen dat niet altijd willen. Voordat we de alpaca's konden benaderen, gaf ze ons duidelijke instructies over wat de dieren prettig vonden en wat niet. Iedere collega kreeg een alpaca toegewezen, elk met een eigen naam. Vera kent moeiteloos de naam van elk van de 64 alpaca’s op de boerderij. Tijdens onze wandeling liepen we met Tygo, Jupiter, Silverstone, Alonso, Leonardo, Steve en Bono!
Alpaca's - in tegenstelling tot lama's - spugen alleen naar elkaar als ze ruzie hebben of als je ze aanraakt op een plek waar ze dat niet prettig vinden.

Unieke wandeling

Na onze kennismaking met deze prachtige dieren was het tijd om op pad te gaan. Voordat we begonnen, hadden we als groep nog een belangrijke vraag: ‘spugen de alpaca’s, Vera?’ Vera lachte vriendelijk en legde uit dat alpaca's - in tegenstelling tot lama's - alleen naar elkaar spugen als ze ruzie hebben of als je ze aanraakt op een plek waar ze dat niet prettig vinden. Met veel plezier en lol begonnen we aan onze wandeltocht. Vera nam ons mee op een tocht door de polder rond Brielle en vertelde onderweg allerlei interessante feitjes over de alpaca's. Wat een geweldige ervaring!

High-Tea in de Boerderie

Als afsluiting van deze middag op de alpacaboerderij werden we nog verwend met een verrukkelijke high-tea. Vera vulde twee tafels  met lekkernijen: zoet en hartig zoals verse scones, heerlijk belegde boterhammen, red velvet taart, chocolade en dampende koffie en thee. Vera bedankt voor deze mooie traktatie! En nogmaals gefeliciteerd met het afronden van jouw studie Commerciële Economie – met het cijfer 8,5! - aan de Hogeschool Leiden.