Eindredactie en redigeren

Eindredactie en redigeren

Taalgebruik afstemmen op de doelgroep

Jouw teksten bepalen hoe je boodschap overkomt. Natuurlijk moet de tekst geen spelfouten bevatten, maar het is net zo belangrijk dat het taalgebruik aansluit bij de doelgroep. Daarom is het fijn wanneer professionele tekstschrijvers jouw tekst voor publicatie nog kunnen redigeren. Ook hiervoor kun je terecht bij Stijlmeesters.

Waarom eindredactie?

Al dagenlang werk je aan het perfectioneren van je teksten. Tot je door het woordenbos de letters gewoonweg niet meer ziet. Toch wil je zeker weten dat jouw tekst foutloos en voor iedereen leesbaar de wereld in gaat. Daar komt de kracht van eindredactie om de hoek. Met onze frisse blik maken we van jouw geweldige teksten meesterwerken. Het zijn niet die puntjes op de i die het ‘m doen.

Hoe gaan we te werk?

Het schrijven van goede teksten is een van onze belangrijkste bezigheden. Maar misschien heb je jouw teksten zelf al op papier staan. Ook dan kunnen we je helpen, door voor publicatie de eindredactie te verzorgen. Daarbij letten we natuurlijk niet alleen op taalfouten, maar controleren we ook of de tekst prettig leest. Staat de tekst in de actieve vorm? Is de boodschap duidelijk, of ontbreekt er nog belangrijke informatie? En sluit het taalgebruik aan bij jouw doelgroep? Wij lopen jouw tekst van A tot Z door en verbeteren waar nodig, zodat je boodschap zo goed mogelijk bij de doelgroep terecht komt.