Webteksten, testimonials en perscommunicatie voor TBQ

TBQ (Tools for Building Quality) is een nieuwe, innovatieve organisatie die met de technologie en kennis van TNO en ISSO digitale hulpmiddelen en diensten ontwikkelt.

Wat we deden

Schrijven van webteksten voor de nieuwe website, persberichten, artikelen voor vakbladen en testimonials.

De klantvraag

TBQ ontwikkelt digitale hulpmiddelen en diensten voor eigenaren, beheerders en facility managers van gebouwen die daarmee de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van hun bewoners en gebruikers sterk vergroten. Zij willen die producten en diensten op hun site uitleggen. Ook willen zij deze nieuwe diensten en producten via de vakpers bekend maken en hun eerste, zeer tevreden klanten aan het woord laten.

Onze aanpak

Samen met de klant hebben we uitgebreid gesproken over hun filosofie, producten en diensten. Op basis van die input konden we de teksten schrijven voor hun nieuwe website. Vervolgens hebben we bij de lancering van het bedrijf en hun diensten een persbericht opgesteld en verstuurd. Ook interviewden we twee van de eerste klanten, als input voor testimonials.

Het eindresultaat

Op basis van de input schreven we er aantrekkelijke, wervende teksten voor de website. Het persbericht verscheen tijdens de lancering van het bedrijf en ging naar een grote selectie van journalisten en redacties die wij in ons persbestand hebben zitten. Op basis van de interviews creëerden we testimonials voor de website van TBQ, maar die input is ook gebruikt voor artikelen in andere media, met name online platformen en magazines.

Bekijk hier de website van TBQ.