Vormgeving van informatieve posters voor Familiedag Rijk Zwaan

Het internationale groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan organiseerde in september in Fijnaart en De Lier de Rijk Zwaan familiedagen. Om de bezoekers op die dagen goed en helder te kunnen informeren, creëerden wij 63 informatieve A0-posters in de huisstijl van Rijk Zwaan

Wat we deden

Vormgeven van de posters, bewerken van foto’s en beeldmateriaal.

De klantvraag

Rijk Zwaan organiseert periodiek een familiedag. Op die dag willen de medewerkers op hun werkplek laten zien wat zij voor werk doen. Om die verhalen te ondersteunen wilde Rijk Zwaan posters laten maken die de informatie over hun werkzaamheden, samen met foto of andere beelden, kernachtig konden illustreren. Aan Stijlmeesters werd gevraagd om die posters in de huisstijl te creëren.

Onze aanpak

Op basis van de teksten en ruwe beelden en illustraties die elke afdeling aanleverde, maakten wij een of meerdere posters waarop de informatie en beelden logisch werden geordend. Het beeldmateriaal werd, waar nodig, opgewaardeerd en bewerkt, zodat het voor het afdrukken op A0-posters geschikt was. Tot slot werden de posters drukklaar gemaakt zodat Rijk Zwaan ze op groot formaat kon laten afdrukken.

Het eindresultaat

In relatief korte tijd zijn op deze manier 63 posters vervaardigd. Met name bij het naderen van de Familiedag moesten verschillende posters nog ‘last minute’ en in kort tijd worden gecreëerd. Uiteindelijk zijn alle posters op tijd en naar tevredenheid van alle afdelingen en hun medewerkers op de locaties in Fijnaart en De Lier opgehangen.