Vormgeving van de omslagen voor de ISSO-publicaties

Voor ISSO verzorgen wij al vele jaren de vormgeving van de covers van hun kennisproducten, zoals de ISSO-publicaties, de ISSO Kleintjes en de Handboeken.

Wat we deden

ontwerpen en vormgeven van de omslagen.

De vraag

ISSO ontsluit toepasbare kennis als antwoord op kennisvragen vanuit onder meer brancheorganisaties, de overheid en leden. Ze delen die kennis via hun kennisproducten die op papier maar ook in hun interactieve KennisBank te vinden zijn. Dit zijn inmiddels meer dan 200 kennisproducten, waaronder publicaties, instructieboeken en rekentools. ISSO vraagt Stijlmeesters om ervoor te zorgen dat de kennisproducten een effectief en aantrekkelijk vormgegeven omslag krijgen.

Onze methode

Geen ISSO-publicatie is hetzelfde, wat betekent dat wij ook geen cover hetzelfde maken. Het onderwerp van de publicatie laten we namelijk terugkomen in de cover. Daarvoor houden we zowel de huisstijl van ISSO in de gaten maar we verdiepen ons ook in het thema van de publicatie om de juiste vorm en passende afbeeldingen te gebruiken.

Het resultaat

De ISSO-publicaties en alle andere kennisproducten in boekvorm hebben dankzij Stijlmeesters allemaal eenzelfde uitstraling, terwijl ze toch stuk voor stuk uniek zijn. Zo zijn de publicaties direct herkenbaar als een ISSO-product, en hebben ze tegelijk een goed communicerende en logisch te begrijpen uitstraling.