Vormgeving en redactie van Platform, het (personeels)magazine van Wintershall Noordzee

Wintershall Noordzee, een olie- en gasmaatschappij die voornamelijk in de Noordzee gasvelden exploreert en produceert, houdt haar medewerkers en andere stakeholders op de hoogte via Platform.

Wat we deden

Restyling en conceptontwikkeling. Daarnaast 4x per jaar redactionele research voor artikelen, schrijven en redigeren van artikelen, vormgeving en lay-out.

De klantvraag

Voor het magazine Platform, dat voorheen in krantvorm werd gepubliceerd, was er behoefte aan een nieuwe en frisse look & feel. Samen met The MindOffice bedachten we een nieuw concept: een fraai magazine met veel beeldmateriaal, met daarin 24 pagina’s Nederlandstalige artikelen. Maar als je het magazine omdraait en vanaf de andere kant begint te lezen, dan kom je 24 pagina’s Engelstalige artikelen tegen. Het magazine maken we vier keer per jaar, één keer per kwartaal. Wintershall geeft het complete project aan ons en The MindOffice uit handen; van redactie, vormgeving tot en met drukwerk.

Onze aanpak

Eén keer per kwartaal vergaderen wij met Wintershall voor de invulling van de nieuwste Platform. Zij dragen de onderwerpen aan, waarna wij research doen en input verzamelen door middel van interviews en telefoongesprekken. Aan de hand van deze informatie schrijven wij alle artikelen. Deze artikelen leggen we ter controle voor bij de interviewkandidaten en de afdeling communicatie. Wij verwerken hun reacties. Daarna worden alle teksten vertaald naar het Engels, voor het Engelstalige deel van het magazine. Vervolgens gaat onze bondgenoot TheMindOffice aan de slag met de vormgeving en lay-out. Na een uitgebreide correctieronde wordt Platform gedrukt en gepubliceerd.

Het eindresultaat

Platform verschijnt vier keer per jaar, één keer per kwartaal. Het magazine staat vol met het laatste bedrijfsnieuws, over zeer diverse onderwerpen en met leuke uitgelichte interviews met o.a. personeelsleden. Veel beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het magazine. Dat maakt het totaal tot een prettig leesbaar magazine, met een nieuwe frisse look.

Bekijk hier Platform nr. 55