Verslaggeving en productie mini-magazine over Dag van de Informatie

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant organiseerde de Dag van de Informatie; een symposium met mini-markt waarmee zij al haar medewerkers informeerde over het belang van informatievoorziening. Wij waren op deze dag aanwezig om van alle presentaties, de activiteiten en de sfeer een verslag te maken, om daarmee een magazine samen te stellen.

Wat we deden

Verslag schrijven van de bijeenkomst, interviews uitwerken, vormgeving en dtp.

De klantvraag

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wilde na afloop van de Dag van de Informatie een mooi document hebben dat ze kon uitdelen. Het eindproduct moest de bezoekers aan de dag een herinnering bieden, maar moest ook, voor de mensen die er niet bij konden zijn, een helder verslag opleveren over wat er besproken en te zien was.

Onze aanpak

Tijdens de middag en de avond hebben we alle presentaties bijgewoond. We hebben de 5 meest betrokken personen geïnterviewd. Daarnaast hebben we op de mini-markt mensen gesproken en als die impressies beknopt weergegeven. Nadat de fotograaf zijn foto’s van de middag bij ons had aangeleverd, hebben we een ontwerp gemaakt voor een magazine. De teksten en foto’s zijn vervolgens opgemaakt en als kant-en-klare pdf opgeleverd.

Het eindresultaat

Het verslag van de presentaties, de interviews en de impressies van de mini-markt zijn in de vorm van een magazine uitgevoerd. Het is een document van 22 pagina’s dat in pdf-formaat is opgeleverd. De opdrachtgever kan het digitale document naar haar relaties sturen, maar ze kan ook de hoge resolutie pdf bij een drukker aanleveren om het te laten drukken.

Bekijk hier het magazine.