Vacatureteksten schrijven voor UN1EK onderwijs en opvang

UN1EK is een onderwijsgroep met meerdere opvang- en onderwijslocaties in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Via IKC’s biedt de organisatie opvang en onderwijs aan in een doorlopende lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Wat we deden

Het schrijven en redigeren van vacatureteksten

De klantvraag

Dat zo’n grote organisatie als Un1ek, met meer dan 20 locaties, regelmatig nieuw personeel zoekt is niet zo gek. Maar elke vacature heeft een eigen omschrijving nodig. Daarvoor riep Un1ek onze hulp in.

Onze aanpak

Voor elke vacature stuurt Un1ek ons voldoende input. Aan de hand daarvan gaan wij met ons creatieve brein aan de slag om enthousiaste en pakkende vacatureteksten te schrijven. Daarbij letten wij vooral op de tone-of-voice waarin wij het unieke karakter van Un1ek en haar verschillende locaties naar voren brengen. Met een persoonlijk en informeel verhaal proberen we de lezer te enthousiasmeren voor de openstaande vacature. We schrijven over de kenmerken van de school- of opvanglocatie, vertellen wat Un1ek voor de sollicitant te bieden heeft en natuurlijk wat de functie precies inhoudt. Dit tezamen vormen wervende en creatieve vacatureteksten, die Un1ek op verschillende kanalen inzet om mensen te werven.

Het eindresultaat

Uiteindelijk schreven wij, en schrijven nog steeds, tientallen leuke en wervende vacatureteksten voor deze bijzondere organisatie. Bij elke vacature hoort een mooie visual, die onze bondgenoot The MindOffice ontwerpt, zodat elke vacature een originele afbeelding krijgt. Zo werken we samen aan een succesvolle invulling bij de promotie van de openstaande vacatures.