Uitgebreid rapport over gelijkstroom met begeleidend vakbladartikel

Tvvl, kennispartner in de technologiesector, maar ook OTIB en vele andere partijen, zoeken continu naar oplossingen voor de technische uitdagingen van de toekomst. Eén zo’n uitdaging is gelijkspanning.

Wat we deden

Interviews afnemen, kennissessies bijwonen, rapport schrijven en redigeren, vakbladartikel schrijven, vormgeving en dtp van rapport.

De klantvraag

Opwekkers van duurzame energie, zoals zonnepanelen, produceren gelijkspanning. Moderne toepassingen als led-verlichting, laptops en smartphones werken op gelijkspanning. Toch levert ons bestaande elektriciteitsnet alleen wisselspanning. Dat is onlogisch, en met de opkomst van gelijkstroom is het ook belangrijk om daar iets aan te doen. OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, wilde de uitdagingen en kansen van gelijkstroom onderzoeken. OTIB vroeg zich af of installatiebedrijven meer kennis of opleiding over gelijkstroom (DC) nodig hebben zodat zij er serieus mee aan de slag kunnen gaan. TVVL en BSRi voerden het onderzoek uit, en vele andere partijen werden daarbij betrokken en ondervraagd. De resultaten van dit grote onderzoek zijn gepresenteerd in een rapport van 34 pagina’s. Toen dit rapport af was, wilde TVVL daarover een uitvoerig artikel publiceren in TVVL Magazine.

De aanpak

De ruwe data, die onze tekstschrijver vooral vergaarde via interviews en het bijwonen van kennissessies, bewerkte ze tot het prettig leesbare rapport ‘ET22 Gelijkspanning verbindt’. Onze grafisch vormgever heeft uiteindelijk met deze tekst en een serie afbeeldingen een overzichtelijk document opgemaakt dat voor alle geïnteresseerden goed te lezen is. Nadat het rapport gereed was, heeft onze tekstschrijver ook een uitvoerig artikel geschreven met de belangrijkste informatie.

Het eindresultaat

Bij het onderzoek en het bijbehorende rapport zijn meer dan 100 experts en professionals twee jaar betrokken geweest. Het uiteindelijke zeer informatieve rapport zet het fenomeen DC op de kaart in Nederland en Europa. Onder meer de technische en economische voordelen, en de belemmeringen en behoeften staan er overzichtelijk in uitgelegd. Via het artikel in TVVL Magazine zijn ook alle abonnees, werkzaam in de sector, en de leden van TVVL op de hoogte van de belangrijkste informatie in het rapport over DC.

Bekijk hier het rapport.