SEO-optimalisatie van de website van Zonderland Fotografie

Herman Zonderland is zelfstandig bedrijfsfotograaf in Delft en omstreken. Hij maakt portretten, fotografeert voor de Rijksoverheid en heeft een eigen studio voor productfotografie.

Wat we deden

De prestatie en vindbaarheid van zijn website verbeteren via een SEO-analyse. Op basis van deze resultaten optimaliseerden we alle content van de website.

De klantvraag

Herman wilde graag zijn website beter vindbaar maken. Er was voorheen al iets aan SEO en SEA gedaan, maar hij vond dat dit niet voldoende was en wel een boost kon gebruiken. Daarom vroeg Herman ons om zijn website te analyseren op vindbaarheid en de content te verbeteren waar nodig.

Onze aanpak

Allereerst stelden wij een lijst op met zoekwoorden. Deze woorden haalden wij van de huidige website, bekeken websites van concurrenten en gebruikten tools voor zoekwoordsuggesties. Een aanvulling van Herman zelf maakte de lijst compleet. Met de zoekwoordenlijst startten we een zoekwoordanalyse. Na een week of twee konden we voorzichtig al wat conclusies trekken en begonnen we met het (her)schrijven van de webteksten. Daarin verwerkten wij zo goed en tactisch mogelijk de zoekwoorden die als besten (grootste zoekvolumes, meest relevant) uit de test kwamen. Na akkoord op deze teksten, plaatsten wij deze in het CMS-systeem van zijn website. Daarbij verbeterden of vulden wij ook direct de SEO-velden in het CMS-systeem.

Het eindresultaat

Een aantal SEO-rapportages later zagen wij langzamerhand wat de effecten van onze inspanningen waren. Ondanks dat de rankings in Google dagelijks schommelen, zagen wij een duidelijke stijgende lijn in de positie van de website op Google. In elk geval voldoet de website weer volledig aan de laatste SEO-eisen en -strategieën.

Bekijk hier de website van Zonderland Fotografie. Herman schrijft trouwens ook leuke blogs over de coronacrisis en plaatst daar een reeks toepasselijke en mooie foto’s bij ;)

De foto's op deze pagina zijn uiteraard uit de collectie van Zonderland.