Schrijven whitepaper over cyber security voor KNX Nederland

KNX Nederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van KNX; de internationale standaard voor woning- en gebouwautomatisering.

Wat we deden

Aan de hand van verschillende bronnen stelden we een uitgebreide whitepaper samen met informatie over cyber security en tips voor het realiseren van slimme systemen met een beveiliging tegen cybercriminelen.

De klantvraag

Veel slimme installaties die via KNX worden aangestuurd, zijn met het internet verbonden. Omdat deze installaties een aantrekkelijk doelwit vormen voor cybercriminelen wilde KNX Nederland de bewustwording over cyber security vergroten via een laagdrempelig en informatief document. KNX Nederland vroeg ons om dit document op te stellen en het voor iedereen digitaal beschikbaar te maken.

Onze aanpak

Aan de hand van deskresearch en contact met experts verzamelden we eerst meer informatie over de verschillende vormen van cyber security. Vervolgens creëerden we verschillende categorieën om de informatie in overzichtelijke en behapbare hoofdstukken te presenteren. Uiteraard zorgden we daarbij ook voor een logische opbouw en volgorde van de hoofdstukken. Omdat het oog ook wat wil, voegden we na het perfectioneren van de teksten verschillende ondersteunende afbeeldingen toe aan de whitepaper.

Het eindresultaat

De whitepaper die we voor KNX Nederland samenstelden, is een laagdrempelig kennisdocument dat iedereen kan gebruiken om meer te leren over dit onderwerp. Doordat de whitepaper een introductie over het fenomeen cyber security bevat, hoeven de lezers van het document geen voorkennis te hebben over het onderwerp. De tekst is zo geformuleerd dat deze eenvoudig is te lezen en begrijpen. Duidelijke koppen en tussenkopjes geven aan waar de lezer welke informatie kan vinden.

Ben je benieuwd naar de whitepaper? Je kunt hem gratis downloaden op Smart Inside, de community voor professionals in de woning- en gebouwautomatisering.