Schrijven van de webteksten voor Boerenmart

Boerenmart is een kleinschalig, gemengd agrarisch bedrijf waar dierenwelzijn voorop staat. De dieren staan overdag in een groot weiland, waar ze de rust en ruimte krijgen om te groeien. Ze hebben hier altijd vers gras tot hun beschikking. De verse producten van Boerenmart zijn daardoor afkomstig van dieren die een natuurlijk en plezierig leven achter de rug hebben.

Wat we deden

Webteksten schrijven

De klantvraag

De opdrachtgever had een zeer summiere website en wilde de informatie graag vernieuwen, uitbouwen en van een actievere schrijfstijl voorzien. De nadruk moest daarbij liggen op de visie van het bedrijf en de hieruit ontstane, diervriendelijke wijze waarop het vee op de boerderij wordt grootgebracht.

Onze aanpak

We zijn gestart met een goed gesprek met de opdrachtgever, waarna we een helder beeld hadden van de wensen van de klant, maar vooral van zijn inhoudelijke boodschap. Op basis van die informatie en de input, schreven we nieuwe teksten over de aanpak, de dieren, de producten en de geschiedenis en werkwijze van het bedrijf. De opdrachtgever was vrijwel meteen tevreden met de teksten, zodat de websitebeheerder deze in het content management systeem (CMS) kon plaatsen.

Het eindresultaat

De actieve, informerende teksten die we schreven, sluiten mooi aan bij de wens van de klant om een heldere uitleg te geven over de visie achter de oprichting van de boerderij. De webteksten zijn lekker leesbaar en maken ook goed duidelijk wat de werkwijze is van Boerenmart. De opdrachtgever was dan ook erg tevreden met het eindresultaat.

Bekijk het eindresultaat op de website van Boerenmart!