Schrijven van webteksten voor Poorter Boutique Hotel

Het Poorter Boutique Hotel is een nieuw luxe hotel gelegen in de vestingstad Brielle. Het hotel opende op 20 mei 2021 de deuren.

Wat we deden

Wij hebben de webteksten voor op nieuwe website van het Poorter Boutique Hotel geschreven en enkele andere teksten geredigeerd.

De klantvraag

De eigenaar van het hotel benaderde ons met de vraag of we hem wilden helpen zijn nieuwe hotel te beschrijven. Het hotel was op dat moment nog in aanbouw. De klant gaf ons twee rondleidingen. In december 2020 toen de verbouwing gaande was en in april toen de verbouwing bijna gereed was. Hij hoopte dat wij op basis hiervan de sfeer van het hotel konden pakken en die konden gebruiken om de webteksten, passend bij de fotografie, voor het nieuwe hotel konden schrijven.

Onze aanpak

We hebben na de eerste rondleiding al een opzet gemaakt. Zowel voor een menustructuur als ook een eerste versie van de teksten. Die eerste opzet is besproken waarna we, na de tweede rondleiding door alle kamers, de definitieve teksten konden schrijven. Deze versie van de teksten is nogmaals besproken met de eigenaar en de hotelmanagers. Zij gaven allemaal feedback op de teksten, waarna we definitieve versies konden vaststellen. De webbouwer heeft de teksten en de foto’s in het CMS-systeem van de site ingevoerd.

Het eindresultaat

De teksten zijn vooral beschrijvend en bedoeld om de sfeer van het hotel, maar ook van de omgeving en de historie van het pand, te pakken. Op veel pagina’s zorgden we voor beeldend taalgebruik, zodat een bezoeker - samen met de foto’s - zich een goed beeld kan vormen van wat hij in het hotel maar ook in de omgeving van Brielle kan verwachten. Naast de webteksten hebben we ook nog de teksten voor het informatieboek op de hotelkamers bewerkt, evenals enkele andere, korte promotionele teksten.

Bekijk het eindresultaat op de website van Poorter Boutique Hotel!