Schrijven teksten voor DWA company brochure, projectbeschrijvingen en vacatureteksten

DWA is een adviesbureau dat slimme en duurzame oplossingen bedenkt voor gebouwen en gebieden. Oplossingen die niet alleen op papier indrukwekkend zijn, maar die zich ook bewijzen in de praktijk.

Wat we deden

We schreven de teksten voor de nieuwe company brochure van DWA en verversten het aanbod van projectbeschrijvingen op de website van de klant. In totaal beschreven we vijf bijzondere projecten waar DWA de installatie-adviezen voor verzorgde. Een paar maanden eerder schreven we een tiental vacatureteksten.

De klantvraag

Het was alweer vijf jaar geleden dat we voor DWA een company brochure schreven. Eind 2019 vond het adviesbureau het tijd om de brochure te verversen. Om actuele projecten uit te lichten en nieuwe dienstverlening in beeld te brengen. En daarmee (potentiële) opdrachtgevers in één oogopslag te laten zien waar het bureau voor staat en toe in staat is. We pakten de uitdaging op, schreven de nieuwe company brochure vol en maakten meteen daarna vijf nieuwe projectbeschrijvingen voor de website. Net daarvoor hadden we al tien vacatureteksten gemaakt waarmee DWA zich op verfrissende wijze op de kaart zet bij schaarse werkzoekenden.

Onze aanpak

Voor de company brochure pasten we allereerst de profieltekst aan op de nieuwe speerpunten en ambities, met als rode draad het aardgasvrij maken van Nederland en het ontwerpen van slimme gebouwen. Op basis van bestaande informatie en telefonische interviews met projectleiders en management, brachten we een groot aantal projecten en diensten in beeld. In korte en langere teksten brachten we steeds het achterliggende vraagstuk, de oplossing en de toegevoegde waarde van DWA in beeld. Datzelfde deden we in de beschrijvingen van vijf recente projecten. Met korte lijnen en snelle acties was er bij elke mijlpaal steeds een bericht paraat. Voor de vacatureteksten interviewden we bestaande medewerkers met dezelfde functies. We gingen in de teksten af van de bekende weg en focusten vooral op ‘wat hebben we jou te bieden’ in plaats van het ‘waar moet jij aan voldoen’.

Het eindresultaat

De company brochure is het nieuwe visitekaartje van DWA: een compact en handzaam document, dat het volledige spectrum van de mogelijkheden toont. Het bureau kan daar weer een paar jaar mee vooruit. Met de projectbeschrijvingen laat DWA zien dat het constant in beweging is en daar snel over kan berichten. De vacatureteksten leverde nieuwe interesse én nieuwe medewerkers op.