Redactie voor het ledenmagazine Verbinding van UNETO-VNI (Techniek Nederland)

Een ledenmagazine is een uitstekend medium om de achterban op de hoogte te houden van nieuws en ontwikkelingen. Zij blijven op die manier met de vereniging en met elkaar in verbinding staan; daarom noemde UNETO-VNI haar ledenmagazine ‘Verbinding’. Stijlmeesters verzorgt de redactie voor het magazine dat 5 keer per jaar uitkomt.

Wat we deden

Journalistieke artikelen schrijven, redigeren en herschrijven van teksten.

De opdracht

Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) is een ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel. Stijlmeesters heeft vele jaren ervaring met en veel kennis van de installatiebranche. Daarom vroeg de vereniging ons de artikelen voor Verbinding te verzorgen. Een publicatie van circa 24 pagina’s met nieuws en artikelen over actuele ontwikkelingen voor de leden in de installatiemarkt.

De werkzaamheden

Stijlmeesters en de afdeling communicatie van Techniek Nederland verdelen de onderwerpen voor het nieuwe nummer onderling. Met al bestaande informatie of via (telefonische) interviews verzamelen wij alle informatie die we nodig hebben voor de artikelen. Daarna werken we de artikelen helder en uiteraard foutloos uit. We verwerken de feedback die de klant of de geïnterviewden ons terugsturen, en we doen de eindredactie van eventuele artikelen van derden.

Het eindresultaat

Zo ontstaat 5 keer per jaar in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever een ‘Verbinding’. Letterlijk in de vorm van het ledenmagazine dat de verbinding vormt tussen de vereniging en hun leden, én figuurlijk tussen Stijlmeesters en Techniek Nederland.

Bekijk hier het magazine.