Redactie en vormgeving van het TVVL Jubileumboek

Wat we deden

We schreven de teksten, redigeerden een opsomming van alle mijlpalen van 2009 t/m 2019, en we ontwierpen het boek en maakten het drukklaar.

De klantvraag

Voor het 60-jarig bestaan wilde de vereniging graag een jubileumboek om de highlights van het laatste decennium ‘in het zonnetje’ te zetten. Het boek borduurt voort op het jubileumboek dat TVVL uitgaf bij hun 50-jarig bestaan.

Onze aanpak

Een half jaar voor het boek van de drukpersen rolde, startten we met de eerste interviews – deels telefonisch, deels in persoon. In totaal schreven we 8 interviews met mensen die de laatste 10 jaar een bijzondere prestatie of activiteit voor TVVL deden. Daarnaast zetten we de ‘tijdlijn’ in het gelid; een puntsgewijze opsomming van alle hoogtepunten in 10 jaar tijd. Toen de teksten klaar waren, ging onze grafisch vormgever aan de slag. Hij liet de vormgeving aansluiten bij de huidige huisstijl, kleur en vormgebruik van TVVL. Voor het boek kozen we voor een liggend A4-formaat, zodat we de spreads met tijdlijn en tekst zo effectief mogelijk konden benutten.

Het eindresultaat

In het jubileumboek kunnen de leden van TVVL interviews lezen met enkele jonge leden die bijzonder werk verrichten, maar ook met de oudste leden (92 en 93 jaar). Verder blikken de 3 voorzitters van het afgelopen decennium terug, net als de voormalige en huidige directeur. Samen met korte achtergrondverhalen over typische TVVL-activiteiten geeft het boek een uitstekend kijkje in ‘TVVL 2009 – 2019’. En dat alles in een fraaie vormgeving en afgewisseld met veel beeldmateriaal.