Redactie en vormgeving KNX Adviseurshandboek

KNX Nederland vertegenwoordigt en promoot KNX, de internationale standaard voor woning- en gebouwautomatisering.

Wat we deden

Op basis van internationale input realiseerden wij de vertaling en samenstelling van specifieke KNX-kennis. Na de samenstelling van de inhoud verzorgden we de vormgeving en de publicatie.

De klantvraag

KNX Nederland wil de doelgroep van adviseurs, ontwerpers en architecten beter infomeren over de toepassing van de internationale standaard KNX. Om dit te bereiken, vroeg KNX Nederland om een hulpmiddel te ontwikkelen dat de doelgroep aanspreekt. Bovendien moet het hulpmiddel een laagdrempelig en tegelijk inhoudelijk sterk document zijn. Het moet zowel digitaal als ook via een fysiek hulpmiddel beschikbaar komen.

Onze aanpak

Op basis van een KNX-handboek dat eerder in Zweden was samengesteld, gecombineerd met andere, internationale informatie van KNX Association, hebben wij een KNX Adviseurshandboek voor Nederland samengesteld. We hebben teksten vertaald, nieuwe toegevoegd en ontbrekende informatie geschreven. Vervolgens hebben we KNX-specialisten gevraagd om de (eind)redactie te verzorgen, zodat de informatie inhoudelijk up-to-date en technisch correct is. Vervolgens hebben we de teksten en bijpassende afbeeldingen vormgegeven in de huisstijl van KNX Association.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een handzaam maar vooral informatief handboek met de basiskennis over het gebruik van het KNX-protocol. Het boekje is digitaal beschikbaar via de community Smart Inside. Daarnaast hebben we het boek in een beperkte oplage laten drukken die de leden van KNX Nederland kunnen weggeven aan adviseurs en architecten, tijdens bedrijfsbezoeken, events en beurzen.