Realiseren van de online community Smart Inside

Smart Inside is een online community voor professionals in woning- en gebouwautomatisering. Op dit platform kunnen professionals kennis delen, hun netwerk uitbouwen, zichzelf profileren en allerlei ontwikkelingen volgen.

Wat we deden

Opzet van community uitwerken, vormgeving, huisstijl ontwikkelen, technische realisatie front-end en CMS, plaatsen en beheren van content, ontwikkelen en uitvoeren van (online) marketingcampagne.

De klantvraag

Opdrachtgever en initiator KNX Nederland wil haar netwerk faciliteren via een nieuw, breed online platform. Dit platform heeft als doel om uit te groeien tot een brede community bestaande uit KNX-specialisten, installateurs, system integratoren en alle andere partijen in de bouw- en vastgoedwereld. De portal moet de functie vervullen van een netwerk- en kennisplatform waarin we vakmensen snel kunnen informeren en zij makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.

Onze aanpak

Tijdens diverse sessies met de opdrachtgever hebben wij alle wensen en eisen uitgewerkt tot een functionele omschrijving. Vervolgens zijn we samen met onze bondgenoot The MindOffice gestart met het ontwikkelen van logo en huisstijl, en de technische creatie van het platform. Vervolgens zijn we het platform gaan vullen en hebben we testen uitgevoerd met personen uit de doelgroep. Na het testen hebben we functionaliteiten aangepast en verbeterd. Vervolgens is de marketingcampagne gestart om de eerste gebruikers in Smart Inside een account te laten aan maken. Vanaf de lancering verzorgen wij ook het community management en dragen we zorg voor uitvoering van de contentkalender.

Het eindresultaat

Alle acties hebben uiteindelijk geleid tot een functioneel en divers platform waarop inmiddels de eerste stappen zijn gezet naar een brede community. Uiteindelijk moet Smart Inside de plek worden voor alle professionals in de wereld van domotica en gebouwautomatisering. In enkele weken na de lancering is Smart Inside al gegroeid naar ruim 200 gebruikersprofielen, 2 jaar later naar ruim 800 profielen. Dit aantal groeit dagelijks, omdat de online marketingcampagne en het contentbeheer constant actief is.

Meer zien? Bekijk Smart Inside hier!