Realisatie van houten koffer met maquette, tijdlijn en projectinformatie

Wat we deden

Opklapbare behangtafel prepareren als koffer, lakken en voorzien van logo. Plattegrond printen, uitsnijden en in koffer plaatsen. Maquettefiguren produceren. Whiteboard in koffer monteren

De wens

Om eens op een andere manier stakeholders en beleidsmensen te informeren, was er de behoefte aan een sterk visuele en ‘out of the box’ oplossing. De gedachte ging naar een 3D-kaart waarop we projecten, ideeën, veranderingen en een tijdlijn handmatig kunnen plaatsen en aanpassen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een ‘box’ met daarin een kaart en maquette waar mensen omheen kunnen staan, projecten kunnen aanraken of zelfs verplaatsen.

Onze aanpak

In het proces om tot het concept te komen, is er een creatieve sessie gehouden. Daarbij zijn allerlei mogelijkheden benoemd en getest. Uiteindelijk is er een ‘out of the box’ concept tot stand gekomen die het voldoet aan een productie die binnen redelijke tijd en voor redelijke kosten te realiseren was.

Het eindresultaat

De ‘box’ werd een luxe behangtafel die je kunt inklappen. In de behangtafel monteerden we aan de ene zijde de plattegrond en aan de andere zijde het whiteboard. Zowel op de plattegrond als op het whiteboard kan men door magneten (op het whiteboard) of pushpins en plakbuddies (op de plattegrond) informatie plaatsen, dat tijdens het vervoer op zijn plek blijft. Als de tafel is uitgeklapt, meet hij 60 x 185 cm; een formaat waarbij een gezelschap er omheen kan staan voor een sterk interactieve voorlichtingssessie.