Met de juiste vragen naar prikkelende interviews

Door Stijlmeesters Dinsdag 12 mei 2020
Met de juiste vragen naar prikkelende interviews

Voor diverse communicatie-uitingen is het belangrijk om iemand (letterlijk) aan het woord te laten. Denk aan een nieuwsbericht over de coronacrisis, waarbij een woordvoerder van het RIVM uitleg geeft over de beweegredenen voor de genomen maatregelen. Of projectmedewerkers die iets ‘vertellen’ over hun project in een projectbeschrijving of een productontwikkelaar die zijn nieuwste product toelicht bij de lancering. Het afnemen en uitschrijven van interviews vereist wel specifieke technieken. In dit blog lees je waar je op moet letten bij een vraaggesprek.

Realiseer je allereerst dat een interview bestaat uit twee onderdelen: het vraaggesprek zelf en de uitwerking van het interview. Voor beide disciplines bestaan verschillende technieken om ze tot een goed einde te brengen.

Bereid je goed voor op interviews
Voor de afname van het interview geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Doe alvast wat deskresearch en lees jezelf in over het onderwerp. Zo kun je alvast een aantal potentiële vragen beantwoorden en houd je kostbare tijd over om meer de diepte in te gaan tijdens het interview. Je kunt dan ook doorvragen als iemand een antwoord geeft dat (te) summier is. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ook dat je van tevoren wie je gaat interviewen; welk beroep heeft hij of zij? Wat is de relatie van de geïnterviewde tot het onderwerp waar je over schrijft? Als je weet met wie je te maken hebt, kun je de interviewvragen daarop afstemmen.

Een ander belangrijk onderdeel van de voorbereiding is het formuleren van de interviewvragen. Zorg dat je van tevoren al weet wat je tijdens het interview wilt vragen. Als je bang bent dat je tijdens het interview vragen vergeet te stellen, schrijf ze dan op. Door je vragen van tevoren te noteren en als ‘spiekbriefje’ bij je te houden, weet je zeker dat alle belangrijke onderwerpen tijdens je interviews aan bod komen.

Stel geïnterviewde op zijn gemak
Zit de voorbereiding erop? Dan is het tijd om al dat voorwerk een goed vervolg te geven tijdens het interview zelf! Ga je iemand op locatie interviewen? Zorg dan dat je iets voor het afgesproken tijdstip al aanwezig bent. Het maakt geen goede indruk op de geïnterviewde als je te laat komt. Als hij of zij een volle agenda heeft, kan het zelfs ten koste gaan van de tijd die beschikbaar is voor het interview. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het tijdstip van bellen bij een telefonisch interview; houd je aan de afspraak.

Het kan zijn dat de persoon die je gaat interviewen een beetje gespannen is voor het vraaggesprek. Probeer in dat geval diegene op zijn/haar gemak te stellen. Stel eerst een paar vragen die niet met het interview te maken hebben of geef aan dat de geïnterviewde de tekst nog even kan inzien en feedback kan geven over de quotes. Iemand die zich niet op zijn gemak voelt, zal niet snel het achterste van zijn tong laten zien.

Ga de diepte in
Na de eerste beleefdheden komt het moment dat je de voorbereide vragen stelt aan de geïnterviewde. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ‘open vragen’ stelt. Een open vraag is een vraag waarbij je de geïnterviewde geen restrictie geeft in de mogelijke antwoorden, een gesloten vraag is zo geformuleerd dat je deze maar op twee of drie manieren kan beantwoorden: ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’. Een voorbeeld van een gesloten vraag is: “Vind je het leuk om interviews af te nemen?”. Deze vraag kun je herformuleren naar een open vraag: “Hoe vind je het om interviews af te nemen?”.

Door open vragen te stellen tijdens het interviewen, geef je de geïnterviewde de kans om meer te vertellen. Luister goed naar wat de ander antwoordt, begrijp je wat hij of zij bedoelt? Vraag door als iets nog niet duidelijk is of als je meer wilt weten. Wees ook niet bang om stiltes te laten vallen; soms komt de geïnterviewde nog met extra informatie nadat het even stil is. Zo nodig vat je, voordat je doorgaat met de volgende vraag, elk antwoord nog een keer in je eigen woorden samen. Als de geïnterviewde zich herkent in die samenvatting weet je zeker dat je zijn verhaal goed hebt begrepen!

Onthouden en uitschrijven
Er zijn verschillende manieren om de informatie die mensen tijdens interviews met je delen te onthouden. De meest gebruikelijke zijn meeschrijven of direct uittypen van de antwoorden en het opnemen van het vraaggesprek. De eerste methode kan ten koste gaan van de interactie tussen jou en degene aan wie je de vragen stelt. Opnemen van het gesprek is vaak de makkelijkste oplossing. Vraag van tevoren wel of de geïnterviewde dit goed vindt. Voordeel van meeschrijven is dat jij veel van de antwoorden meteen al beter onthoudt, wat het uitwerken bespoedigt.

Wanneer het interview erop zit, is je werk nog niet gedaan; je moet het vraaggesprek namelijk nog uitwerken tot een goed artikel. Hierbij kun je kiezen tussen drie verschillende structuren: vraag-antwoord, full quote en quotes die zijn aangevuld met eigen observaties. Bij het uitwerken volgens de vraag-antwoordstructuur schrijf je na een introductie enkel de vragen en de antwoorden op. Bij een full quote interview ontbreken de vragen en bestaat de tekst volledig uit wat de geïnterviewde heeft gezegd. Als het onderwerp meer centraal moet staan dan de geïnterviewde kun je kiezen voor quotes met eigen observaties. Hierbij wissel je eigen teksten over het onderwerp af met citaten van de geïnterviewde.

Stijlvolle interviews
Interviewen is een vak apart. De tekstschrijvers van Stijlmeesters beheersen dat vak als geen ander. Wil je graag iemand laten interviewen voor een artikel, een brochure of een ander communicatiemiddel dan helpen we je hier graag bij. Neem eens vrijblijvend contact met ons op. En ben je op zoek naar een goed verhaal, lees dan ook onze volgende blogs!

Meer info over wat wij doen kun je vinden op deze pagina.


Volgend bericht Vorig bericht