Interviews voor E&W Installatietechniek

E&W Installatietechniek is het vakblad van Techniek Nederland voor en over de vakman in de elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Tien keer per jaar valt dit magazine bij zo’n 7000 abonnees op de mat en bereikt de inhoud ervan 20.000 mensen. Het openingsinterview van ieder tijdschrift verzorgen wij van A tot Z.

Wat we deden

Iedere editie van E&W Installatietechniek kent z’n eigen onderwerp en begint met een interview met een deskundige uit het vakgebied. Het onderwerp en interview kandidaat draagt de eindredacteur van het magazine voor. Vanaf daar nemen wij het over.

De klantvraag

Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, is de drijvende kracht achter het magazine E&W Installatietechniek. Met tien tijdschriften per jaar houden zij installatieprofessionals op de hoogte van het laatste nieuws uit de branche over onderwerpen als digitaliseren, vakmanschap, besparen en circulair. Iedere uitgave kent z’n vaste opbouw waarbij de eerste pagina’s altijd gewijd zijn aan een interview met een professional uit het werkgebied. Sinds eind 2022 ligt de verantwoordelijkheid van dit interview bij ons. Techniek Nederland vraagt ons contact te leggen met de desbetreffende persoon voor een interview waarna wij de afspraak inplannen, voorbereiden, het interview afnemen en uitwerken tot een publicatiewaardig artikel.

Onze aanpak

Een aantal maanden voor het tijdschrift verschijnt, ontvangen we een briefing met daarin het onderwerp, de richting van het onderwerp en de te spreken persoon. Met laatstgenoemde plannen we een afspraak in waarbij we, indien nodig, ook een fotomoment inplannen. Deze foto’s worden bij het artikel gepubliceerd. Daarna begint het voorbereiden en researchen. We willen immers goed beslagen ten ijs komen. We lezen eerdere interviews, eventueel gepubliceerde rapporten en pluizen uit wie we straks tegenover ons hebben zitten.

Het eindresultaat

Al dat plannen, voorbereiden, inlezen en interviewen leidt er toe dat Techniek Nederland maand na maand interessante en informatieve interviews kan publiceren in E&W Installatietechniek. De drie pagina tellende gesprekken vormen een solide basis voor de rest van het magazine en leiden het onderwerp van die editie in.