“Een baan binnen mijn baan”

Door Stijlmeesters Vrijdag 17 september 2021
“Een baan binnen mijn baan”

ISSO is al jaren één van onze vaste klanten. De kennisclub ontwikkelt kennis voor professionals in de bouw- en installatiesector. Wij schrijven nieuws- en persberichten voor ze maar ook uitgebreide vakbladartikelen en we werken onder meer mee aan hun eigen magazine ISSO Info. Ruim een jaar geleden ging onze collega Nicole 12 uur per week op structurele basis voor ISSO aan de slag. Het zou in eerste instantie voor 3 maanden zijn. Het beviel de beide partijen zo goed dat Nicole nu, een jaar later, nog altijd 12 uur per week bij ISSO is gedetacheerd. 

“Bijdragen aan de ontwikkeling van betrouwbare kennis, aan duurzamer leven en bouwen. Dat is in een notendop waarvoor ISSO zich inzet, al sinds 1974. Hun kennis wordt op allerlei plekken toegepast, bijvoorbeeld in opleidingsinstituten, projecten en in producten. Heel veel van wat ISSO belangrijk vindt, zoals duurzaamheid en betrouwbare kennis delen, vind ik zélf ook belangrijk”, vertelt Nicole. “Alleen niet sinds 1974, want zo lang loop ik hier nog niet rond. Maar het is echt een stuk prettiger werken als je dezelfde kernwaarden hebt als de organisatie. Dat is een van de belangrijke redenen waarom het werk voor ISSO me zo goed bevalt.”

Tientallen projecten

“Daarbij komt dat werken voor ISSO heel afwisselend is. Ze zijn met tientallen projecten rondom de gebouwde omgeving bezig. Luchtdicht bouwen, de energieprestatie van gebouwen, hemelwateropvang, zonne-energie. Dat is zomaar een greep uit hun bezigheden. Ventilatie en luchtbehandeling is een van hun andere speerpunten. Door een dozijn pannetjes op het vuur kan ik bij ISSO meedenken en schrijven over veel onderwerpen. Bijvoorbeeld ook de discussie rondom ventilatie en de verspreiding van het coronavirus via aerosolen. Verder hielp ik ISSO bij de lancering van hun nieuwe website; onder meer door de bestaande webteksten op te frissen, en ze in de site in te voeren zodat iedereen ze kan lezen.”

Van twee walletjes

“Het is leuk om het DNA van een van onze goede klanten op deze manier zo goed te leren kennen. Het is ook een unieke ervaring, want wanneer krijg je nou de kans om vanuit je vaste functie zo lang en diepgaand binnen te kijken bij een ander bedrijf? Is dit ook wat ze bedoelen met ‘van twee walletjes eten’? Misschien kan ik deze detachering maar beter iets neutraler omschrijven als ‘een afwisselende baan binnen mijn afwisselende baan.’”  

Benieuwd naar meer verhalen van andere Stijlmeesters collega’s? Er volgen meer Stijlmeesters stories, houd onze website en social media in de gaten!


Volgend bericht Vorig bericht