Content- en pr-campagne voor Resideo

Resideo, beter bekend als het bedrijf van de Honeywell Home producten, heeft een breed portfolio aan thermostaten en regelsystemen.

Wat we deden

Voor Resideo voeren wij een content- en pr-campagne uit op structurele basis. We schrijven maandelijks artikelen en reportages, nieuwsberichten en nieuwsbrieven. Daarnaast verzorgen we het contentmanagement en de mediamonitoring.

De klantvraag

In de afgelopen decennia heeft Resideo de thermostaat uitgebreid geïnnoveerd, waardoor zij nu meerdere modellen en uitvoeringen aanbiedt. Met als paradepaardje de evohome, de bedrade en draadloze thermostaat waarmee de bewoner de temperatuur in elke ruimte apart kan regelen. Maar Resideo biedt meer producten, en ook een breder assortiment dan alleen thermostaten.
Om al die producten, maar vooral de functies en ervaringen met al die producten, onder de aandacht te brengen, wil Resideo de verhalen bij die producten vertellen. Daarvoor is het bedrijf bij de storytellers van Stijlmeesters aan het juiste adres.

Onze aanpak

In de afgelopen maanden gingen we al bij meerdere installateurs op bezoek die we uitgebreid aan het woord lieten over hun ervaringen en ideeën bij de producten van Resideo. Dit resulteerde in mooie artikelen, korte berichten, nieuwsbrieven maar ook video’s en foto’s die we via meerdere media konden publiceren. Naast de productie van al deze content en de commerciële uitingen die we samenstelden, verzorgen wij voor Resideo ook het contentmanagement. In nauw overleg met de marketing- en communicatiemanager van Resideo bespreken we wekelijks in een korte sessie de wensen en doelen voor de komende periode. Op basis hiervan maken we een mediaplanning die onze contentmanager invult en uitvoert. Zij legt daarvoor contacten met de verschillende media die voor Resideo interessant zijn en verzorgt eventueel de inkoop van media-exposure in de verschillende magazines of op de digitale platformen. Daarnaast monitoren we na publicatie ook de statistieken en verwerken dit in een pr-rapportage. Zo meten we direct het bereik en de waarde van diverse publicaties en advertenties.

Het eindresultaat

Door de combinatie van contentmanagement en contentproductie kunnen we Resideo op een zeer effectieve wijze helpen bij publicaties in de media. Via een online contentplanning in Trello, die we steeds voor enkele maanden vooruit samenstellen, weten onze ‘storytellers’ precies welke artikelen, berichten en beeldmateriaal zij moeten maken. En onze contentmanager ziet in één oogopslag wat de aanleverdata en deadlines zijn, zodat zij kan zorgen dat elk medium op tijd zijn desbetreffende content ontvangt. Zo hebben wij in korte tijd een perfect op elkaar ingespeelde combinatie gevormd die Resideo helpt om de verhalen naar haar klanten over te brengen.

Quote Image
"Met effectief contentmanagement en een strakke contentplanning weten onze storytellers precies wat en wanneer zij moeten aanleveren."